0 bodů
916 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Postup?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+2 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Podíváš se na maso a zjistíš, jakým směrem jdou svalová vlákna. Po směru vláken nožem uděláš hluboký vpich a kolem toho nože nebo jen do toho vpichu nacpeš hranolek špeku. Je dobře, když ty špekové hranolky dáš na mražák ztuhnout. Lépe se s nimi pracuje. Dá se špikovat i třeba zelenina místo špeku. Třeba i mandle do suchých prsou krocana. Fantazii se meze nekladou. (nod) Musí to být po vláknech, protože se na servírování krájí přes vlákna, aby vlákna byla co nejkratší a tím maso nebylo suché. Špikování pak dělá v plátku masa pěknou mozaiku.



+1 bodů
0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Špek nakrájíš na nudličky a buď pomocí špikovací jehly, nebo úzkého nože vpichuješ špek do masa



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 507 zobrazení
1.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo Chruděj
+3 bodů
1 reakce 189 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 509 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.4k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 14.7k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.6k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 302 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 552 zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 499 zobrazení
24.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Evžena
...